Bara ting

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article13848993.ab

http://arbetarbladet.se/nyheter/sandviken/1.4049356-sa-har-levde-hastarna

 

 

Ibland känns det som om hur mycket folk än skriker, gormar, försöker förändra och stretar emot så händer det i alla fall ingenting. Vad fan kan jag göra för att hindra att detta händer? Ingenting. Inte just nu i alla fall. Sånt här gör verkligen att man vill klara av plugget så man kanske, kanske kan göra något.

 

Fattar inte varför människan inte kan förstå att djur inte är en sak, de är inte ett ting, de är levade och de har också känslor, känsel, liv, tankar.

Visst, inte alls lika komplicerade som våra, men ger det människan rätt att styra såhär över dem? Att döda fullt friska djur (Inte ens särkilt humant) bara för att det blivit en "överproduktion"? Att stänga in dem i en ihopspikad bur där skiten bara ansamlas? Att fullkomligt ignorera den smärta de genomlider.

 

De bör respekteras. De bör tas om hand. Människan har ansvar för dem, för de kan inte klara sig själva. De kan inte säga "nej" med våra ord. Om de kunde, skulle de ens höras?

 

Men framför allt. Att ingen annan ingriper. Att folk låter det gå så långt. Är människan sådan att de sällan vill förstå när någon talar ett språk de själva inte kan förstå?

 

Jag vet, döda djur lider inte när det gäller om "drömlådorna". Men själva avlivningen kan knappast ses som human. Att de dessutom behandlas som en vara, något som kan slängas bort när det inte längre är önskvärt? Ingen som läser detta kan väl hålla med om det?

Eller hästarna, tja, där finns det åtminstonde lagar som säger ifrån. Som tur är. Men, de räknas fortfarande som en vara i köpeskontrakten.

 

Alla djuren sattes inte på jorden för att människan ska göra vad hen vill med dem.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0